Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Fatah-korrupsjon baner vei for Hamas

PA-president Mahmoud Abbas omgir seg med mange av de samme korrupte tjenestemennene som stod nær hans forgjenger Yasser Arafat, påpeker Fahmi Shabaneh, som er tidligere korrupsjonsjeger i de palestinske selvstyremyndighetene. Shabaneh frykter Fatahs korrupsjon vil bane veien for at Hamas en dag overtar kontrollen på Vestbredden. – Hadde det ikke vært for tilstedeværelsen til de israelske myndighetene på Vestbredden, ville Hamas ha gjort det samme som de har gjort på Gaza-stripen, sier Shabaneh i et intervju med journalist Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post. – Det er vanskelig å finne folk på Vestbredden som støtter selvstyremyndighetene. Folk er lei av den økonomiske korrupsjonen og vanstyret til PA, legger han til. Hamas tok makten på Gaza-stripen i et brutalt kupp sommeren 2007. I løpet av intervjusamtalen nevner Shabaneh flere konkrete tilfeller av korrupsjon. Blant annet hevder han at Fatah-personell stjal en betydelig del av gaven på mellom 15 og 20 millioner kroner som USA sendte til Fatah før parlamentsvalget i 2006. Tidligere ble Yasser Arafats signatur forfalsket, slik at penger kunne tas ut ulovlig. – Noen av de mest framstående palestinske lederne hadde ikke en gang tre tusen dollar i lommene da de kom [rundt 1994/1995]. Men vi oppdaget at noen av dem nå har tiervis, hvis ikke hundrevis av millioner dollar på sine bankkontoer, sier Shabaneh. Hittil er ikke en eneste tjenestemann i PA dømt for underslag. Shabaneh sier han ble tvunget til å gå av som korrupsjonsjeger for noen måneder siden, etter at han ifjor avslørte en sex-skandale hvor en av de nærmeste medarbeiderne til Abbas var involvert.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart