Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Et nytt nederlag for «ondskapens akse»

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Hamas anklager Israel for drapet på Mahmoud al-Mabhouh i Dubai tidligere denne måneden. Om det var Israel som stod bak eller ikke er uklart, men det er klart at drapet har rammet Hamas-regimets evne til å smugle inn raketter med lang rekkevidde til Gaza-stripen, skriver Yaakov Katz i Jerusalem Post. Al-Mabhouh var med på å etablere Izzadin Kassam, de væpnede styrkene til Hamas, på 1980-tallet. Han stod bak to kidnappinger og drap på israelske soldater under den første intifadaen, men han spilte fortsatt en viktig rolle i Hamas sin krigføring da han ble drept. Ifølge en rapport var det al-Mabhouh som stod bak våpenkonvoien som Israel bombet i Sudan i 2009. – Det virker som om al-Mabhouh hadde en lignende rolle for Hamas som Imad Mughniyeh hadde i Hizbollah, skriver Katz. – Som drapet på Mughniyeh, er drapet på al-Mabhouh nok et nederlag for "ondskapens akse" som truer Israel, mener den israelske journalisten.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart