Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

USA har ingen bedre venn enn Israel

– President Barack Obama og jeg vet at USA ikke har noen bedre venn blant nasjonene enn Israel, sa USAs visepresident Joe Biden i sin tale på Universitetet i Tel Aviv torsdag formiddag. Han omtalte sin far som "en rettferdig kristen", som lærte ham å elske Israel helt fra barndommen. Han gikk videre med å fortelle om sine opplevelser sammen med statsminister Golda Meir for nesten 40 år siden. – Vi har et hemmelig våpen i kampen mot araberne, vi har ikke noe annet sted å dra, sa Meir til Biden, som den gang var en ung senator. – Israel har vært sentralt i mitt arbeid som senator, fortsatte Biden. Han beskrev Israels skryteliste når det gjelder økonomi og høyteknologi. – USA og Israel har ubrytelige bånd, sa Biden. – Hver dag står Israel med mot overfor trusler som ingen burde være utsatt for. (…) USA står skulder ved skulder ved dere mot denne trusselen, sa Biden. – USAs støtte til Israel, er ikke bare et utslag av vennskap, men det er et utslag av fundamental nasjonal interesse, sa Biden. – Iran har blitt farligere de siste årene, påpekte Biden. Han forklarte hvordan Obama-administrasjonen har prøvd å komme i dialog med Teheran-regimet, men at dette er blitt avvist. – USA er fast besluttet på å forhindre at Iran får atomvåpen. Punktum, sa Biden. – Jeg vet at det ikke finnes noen større eksistensiell trussel mot Israel, la han til. Trusselen er også rettet mot USA og andre land i regionen. – Å stanse Iran må være en topp nasjonal prioritet for USA, sa Biden. Han gikk videre med å snakke om fredsforhandlingene mellom Israel og palestinerne. Det er blitt framgang i forhandlingene når verdenssamfunnet har visst at det ikke har vært noe gap mellom USA og Israel i sikkerhetsspørsmålet, sa visepresidenten. – Situasjonen kan ikke fortsette slik den er i dag, slo han fast. – Den demografiske utviklingen gjør det vanskeligere for Israel å forbli en demokrati og jødisk stat uten opprettelsen av en palestinsk stat, sa Biden. – Det er ikke noe alternativ [til opprettelsen av en palestinsk stat], sa Biden. Han uttrykte tillit til PA-president Mahmoud Abbas og PA-statsminister Salaam Fayyad som fredspartnere. På slutten henviste Biden til sin romersk-katolske tro, og til profeten Jesaja, hvor det står at Israel skal være et lys for folkene. – Det er vanskelig å være et lys når man stadig må være på krigsfot, sa Biden. – Må Gud beskytte Israel, avsluttet Biden.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart