Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israels forhold til USA verste på 35 år

Michael Oren, Israels ambassadør i USA, skal ha fortalt andre israelske diplomater at relasjonene mellom Washington og Jerusalem nå er de verste på 35 år. Oren var svært skeptisk og pessimistisk da han lørdag talte i New York i et møte for israelske generalkonsuler. I regjeringsmøtet søndag prøvde statsminister Benjamin Netanyahu å tone ned den diplomatiske krisen med Washington. – Det var en uheldig hendelse som var uskyldig, men skadelig. Og den skulle så visst ikke ha hendt, sa Netanyahu om utbyggingsplanene som ble gjort kjent under visepresident Joe Bidens besøk. I 1975 var forholdet mellom USA og Israel også svært anspent, den gang med USAs utenriksminister Henry Kissinger og statsminister Yitzhak Rabin i hovedrollene. Amerikanerne krevde at Israel skulle trekke seg delvis ut av Sinai-halvøyen. The American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) sendte mandag ut en pressemelding hvor de uttrykker «stor bekymring» over den spente situasjonen mellom USA og Israel. AIPAC krever at president Barack Obamas administrasjon tar «umiddelbare skritt for å oppløse spenningen med jødestaten". Om en uke skal utenriksminister Hillary Clinton tale på organisasjonens årlige konferanse.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart