Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Wall Street Journal forsvarer Israel

Amerikanske aviser har delte meninger om krisen mellom USA og Israel etter at innenriksdepartementet godkjente et utbyggingsområde for 1.600 boliger i Øst-Jerusalem i forrige uke. Ledende politiske journalister tar hver sin side i saken, forklarer Yedioth Aharonoth. I en kommentarartikkel i mandagens Wall Street Journal (WSJ) kritiseres New York Times-journalist Thomas Friedman for sitt verbale angrep på Israel publisert dagen i forveien. Friedman skrev at Biden burde ha reist tvert hjem fra sitt besøk i Israel, straks han fikk beskjed om Israels byggeplaner. Biden burde lagt følgende beskjed igjen til statsminister Netanyahu, mener Friedman: – Venner lar ikke egne venner fyllekjøre. Og akkurat nå fyllekjører dere. Dere tror dere kan dumme ut deres eneste sanne allierte i verden for å tilfredsstille et innenrikspolitisk behov, uten at det får konsekvenser? Dere har totalt mistet kontakten med virkeligheten. Ring når dere mener alvor. Videre skriver Friedman: – Israel trenger å våkne. De fortsetter å bygge bosetninger på Vestbredden og til og med boliger i omstridte Øst-Jerusalem. Det er ren galskap, hevder han. Som svar på dette påpeker WSJ at Obama-administrasjonen "har omfavnet såkalte "sunne relasjoner" med Iran og Syria og brukt svært forsiktig retorikk mot landets fiender. Likevel, når det gjelder Israel, "har administrasjonen ingen problemer med å løfte seg til et høyt nivå av offentlig harme." Ikke engang gjentatte unnskyldninger fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu har hindret utenriksminister Hillary Clinton […] fra å kalle byggeplanene for "en hån mot USA", skriver den kjente finansavisen. – Det er vanskelig å se hvorfor administrasjonen har valgt denne hendelsen til å sparke i gang en diplomatisk krise i full skala med sin viktigste allierte i Midtøsten, argumenterer man videre.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart