Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Frykter Obama vil presse fram en løsning

Politiske kilder i Jerusalem frykter president Barack Obama vil presse gjennom en sluttstatus-løsning for konflikten mellom Israel og palestinerne. Bak kravene som Obama stilte til statsminister Benjamin Netanyahu sist tirsdag, ligger en dramatisk endring i USAs politikk overfor Israel, sier de anonyme kildene til Ari Shavit i Ha’aretz. Fire av de ti amerikanske kravene skal konsentrere seg om Jerusalem: – Palestinerne må få åpne et næringskontor i Øst-Jerusalem. – Rivning av palestinske boliger i hovedstaden må opphøre. – Bygging i jødiske bydeler i Øst-Jerusalem må opphøre. – Bygging i bydelen Ramat Shlomo må opphøre. Et femte Obama-krav er å ta opp alle sluttstatus-temaene i de indirekte forhandlingene. Dette vil kunne skape en situasjon hvor amerikanerne kan tre en løsning ned over hodene på partene, frykter israelerne. Det er også andre elementer ved Obamas politikk som skremmer Jerusalem. Det hvite hus og det amerikanske utenriksdepartementet har gått bak Israels rygg og kontaktet Israels allierte i Europa, først og fremst Tyskland. Dette blir tolket som et forsøk på å isolere Jerusalem og legge den israelske regjering under kraftig politisk press. Obama-administrasjonen har også beveget seg bort fra løfter som er gitt fra tidligere administrasjoner, blant annet brevet som president George W. Bush sendte til Ariel Sharon i 2004.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart