Ashkenazi går av som forsvarssjef i 2011

På grunn av de store utfordringene Israel står overfor når det gjelder landets sikkerhet, har en intern kampanje i IDF pågått for å få Gabi Ashkenazis periode som forsvarssjef forlenget med ett år. Tirsdag gjorde forsvarsminister Ehud Barak sin endelige konklusjon kjent – Ashkenazi får ikke forlengelse og skal gå av etter at hans fireårsperiode er slutt i februar 2011. Det er ventet at Barak begynner letingen etter nye kandidater i løpet av de kommende månedene, skriver Yedioth Aharonoth. Flere israelske aviser var raskt ute med å spekulere i om forholdet mellom Barak og Ashkenazi har kjølnet etter at avgjørelsen ble kjent. Tirsdag kveld gikk forsvarsministerens kontor ut og avviste at Baraks avgjørelse hadde som hensikt å ydmyke Ashkenazi. En talsmann presiserte også at valget ikke ble tatt på grunnlag av faglig uenighet mellom de to, skriver Yedioth Aharonoth.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart