Netanyahu deltar på atomkonferanse

Statsminister Benjamin Netanyahu reiser tilbake til USA på mandag for å delta i president Barack Obamas konferanse om atomsikkerhet. Mer enn 40 av verdens ledere skal møtes over to dager for å diskutere atompolitikk, men ingen av dem vil møte presidenten på tomannshånd, skriver Jerusalem Post. Det har vært uvisst om Netanyahu har ønsket å delta på konferansen, av frykt for at det vil føre til oppmerksomhet rundt Israels angivelige atomarsenal. Landet har aldri innrømmet å være i besittelse av atomvåpen, men har heller aldri avvist det. Ifølge en kilde i regjeringen har statsministeren valgt å delta fordi mange sentrale temaer som påvirker Israels sikkerhet vil bli tatt opp. Dessuten hadde Israels atomarsenal vært et tema uansett om Netanyahu hadde deltatt eller ikke, hevder kilden. Bakgrunnsartikkel: Hvorfor måtte Israel utvikle atomvåpen?

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart