Stadig flere i arbeid under fattigdomsgrensen

Andelen fattige blant israelere i arbeidslivet har økt de siste ti årene, på grunn av lave lønninger og svak håndhevelse av arbeidsloven. Det skriver Israels Bank i en rapport som ble publisert tidligere denne uken. – Fattigdom blant husholdninger med minst én lønnstager har økt kraftig de siste ti årene, forklarer rapporten. Mellom juli 2008 og juni 2009 bodde 60 prosent av Israels fattige, til sammen én million mennesker, i husholdninger med minst én lønnstaker. Fattigdomsraten for disse husholdningene med minst en lønnstaker har også økt kraftig. I 1997 var tallet rett over 20 prosent, mens det i 2008-2009 var på 36 prosent. Til sammenlikning er tallet i OECD i perioden 2008-2009 på 7,7 prosent, skriver Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart