Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel minnes Holocaust

På den 65. minnedagen for Holocaust holdt Israels statsminister Benjamin Netanyahu en tale ved Holocaust-museet Yad Vashem. Søndag kveld, da Israel innledet markeringen, kritiserte han verdenssamfunnets taushet når det kommer til Irans planer om å knuse Israel og Teherans forsøk på å utvikle atomvåpen. – Vi er i dag vitne til det nye, men gamle, hatets ild. Hatet mot jøder som blir fyrt opp av organisasjoner og regimer som styres av islamistiske ekstremister, mest av alt Iran og deres satelitter, sa Netanyahu. – Irans ledere forsøker å utvikle atomvåpen og gjør åpent kjent sitt ønske om å ødelegge Israel. Men i møte med slike uttalelser, om å utslette den jødiske staten fra jordens overflate, hører vi på det beste kun milde protester. Og disse ser det ut til å bli færre av. Vi hører ikke de kraftige protestene som kreves, vi hører ikke de sterke fordømmelsene eller de sinte stemmene. Men, som vanlig, er det dem som retter kritikken mot oss – mot Israel, forklarte statsministeren. Også president Shimon Peres kom inn på trusselen fra Iran under sin tale, melder Jerusalem Post. – Det er vår rett og plikt å kreve av verdens land at de ikke gjentar sin likegyldighet som har kostet millioner av liv, inkludert deres egne. FN må være våkne overfor trusler om utslettelse som kommer fra et av dets medlemmer, mot en annen medlemsstat, sa Peres. Det sentrale temaet under årets markering er "De overlevendes stemmer". Sjefsrabbiner og Holocaust-overlever Yisrael Meir Lau tente minneflammen i begynnelsen av seremonien søndag kveld. Den israelske regjeringen bevilget for få dager siden 80 millioner kroner i subsidier til medisiner for dem som overlevde nazistenes grusomheter. De vil også få bevilget betydelige prisavslag på strøm.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart