Vi må aldri tolerere antisemittismen

Mandag 12. april er den offisielle minnedagen for ofrene som mistet livet under Nazi-Tysklands Holocaust under andre verdenskrig. USAs president Barack Obama sier i en pressemelding at verden må bruke denne dagen til "å forplikte oss på ny på å ære minnene etter alle ofrene og sikre at de forblir en del av vår kollektive bevissthet." – Under mitt besøk i Buchenwald i fjor, og i løpet av mitt besøk i Yad Vashem i 2008, ble jeg vitne til antisemittismens grusomheter og den ondskapens kapasitet som nazistkampanjen representerte, som var å utrydde det jødiske folk og så mange andre. Men selv på steder som Buchenwald minner verdigheten og motet til dem som gjennomlevde Holocausts grusomheter oss på menneskehetens kapasitet til redelighet og medfølelse, heter det i uttalelsen fra presidenten. – Vi må aldri tolerere de hatefulle stereotypene og fordommene mot det jødiske folk som tragisk nok fortsetter også i dag. Vi må i stedet arbeide, på vegne av en verden av rettferdighet og fred, hvor alle nasjoner og personer legger verdi til den menneskeheten vi deler, og verdigheten som ligger i ethvert menneske, skriver Obama ifølge Yedioth Aharonoth.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart