En stein kan være dødelig

IDF har bedt de palestinske selvstyremyndighetene slå ned på opprør og demonstrasjoner på Vestbredden, særlig de som foregår langs sikkerhetsbarrieren. IDF frykter en ytterligere opptrapping i voldsnivået, og har satt i gang flere tiltak for å dempe spenningen, skriver Yedioth Aharonoth. IDFs innsats retter seg spesielt mot de ukentlige demonstrasjonene i de palestinske landsbyene Na’alin og Bil’in, som ofte ender i sammenstøt mellom israelske styrker og aktivister. Ifølge beregninger fra sentralkommandoen var det hele 120 opprør i disse byene i 2009. Sikkerhetsarbeidet knyttet til dette kostet israelske skattebetalere til sammen 10 millioner kroner. IDF er særlig bekymret for støtten som demonstrantene får fra de palestinske myndighetene, spesielt fra statsminister Salam Fayyad. PA har døpt demonstrasjonene "den hvite intifadaen". – Disse demonstrasjonene burde vært ikke-voldelige. De kan protestere i fred. Vi kan ikke akseptere en situasjon der man helt legitimt kan få kaste steiner og brannbomber. Palestinerne hevder selv at protestene er ikke-voldelige, men vi hevder det motsatte og nekter å la situasjonen fortsette. Mennesker skal få lov til å veive med plakater og synge, men vi kan ikke tillate vold. En stein kan være dødelig, forklarer en IDF-offiser.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart