Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

En stein kan være dødelig

IDF har bedt de palestinske selvstyremyndighetene slå ned på opprør og demonstrasjoner på Vestbredden, særlig de som foregår langs sikkerhetsbarrieren. IDF frykter en ytterligere opptrapping i voldsnivået, og har satt i gang flere tiltak for å dempe spenningen, skriver Yedioth Aharonoth. IDFs innsats retter seg spesielt mot de ukentlige demonstrasjonene i de palestinske landsbyene Na’alin og Bil’in, som ofte ender i sammenstøt mellom israelske styrker og aktivister. Ifølge beregninger fra sentralkommandoen var det hele 120 opprør i disse byene i 2009. Sikkerhetsarbeidet knyttet til dette kostet israelske skattebetalere til sammen 10 millioner kroner. IDF er særlig bekymret for støtten som demonstrantene får fra de palestinske myndighetene, spesielt fra statsminister Salam Fayyad. PA har døpt demonstrasjonene "den hvite intifadaen". – Disse demonstrasjonene burde vært ikke-voldelige. De kan protestere i fred. Vi kan ikke akseptere en situasjon der man helt legitimt kan få kaste steiner og brannbomber. Palestinerne hevder selv at protestene er ikke-voldelige, men vi hevder det motsatte og nekter å la situasjonen fortsette. Mennesker skal få lov til å veive med plakater og synge, men vi kan ikke tillate vold. En stein kan være dødelig, forklarer en IDF-offiser.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart