Israel burde undertegne ikke-spredningsavtalen

– USA oppfordrer alle nasjoner til å undertegne ikke-spredningsavtalen, inkludert Israel, sa president Barack Obama tirsdag. Presidenten kom med uttalelsen under en pressekonferanse på siste dag av atomkonferansen i Washington. – Vi har benyttet muligheten. Det amerikanske folk vil bli tryggere og verden vil bli tryggere, sa Obama om konferansen. Da han ble spurt om Israels atomprogram nektet han først å gå inn på temaet, men ombestemte seg, informerer Yedioth Aharonoth. – Jeg tror at som en del av ikke-spredningsavtalen, er det vår plikt som den største atommakten i verden, å ta steg for å redusere atomarsenalet […] Det jeg forsøker å gjøre et poeng av er at vi har oppfordret alle nasjoner til å bli med på ikke-spredningsavtalen. Så det er ingen motsigelser her. Så enten vi snakker om Israel eller noe annet land, så tror vi at å bli med på ikke-spredningsavtalen er viktig. Og det er ingen ny holdning. Det har konsekvent vært holdningen til den amerikanske regjeringen, selv før min administrasjon, forklarte Obama.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart