Lupolianski hevder uskyld

Uri Lupolianski har samarbeidet med politiet etter at han ble arrestert onsdag og svart på alle spørsmål under forhør. Politiet mener Lupolianski sikret store gaveinntekter til stiftelsen Yad Sarah i bytte mot politisk støtte til byggeprosjektet Holyland. Han skal også ha mottatt mindre gaver til valgkampstøtte og en bibelskole som blir drevet av hans sønn. Lupolianski benekter ikke at Hillel Charni og hans familie har gitt store beløp til stiftelsen Yad Sarah gjennom årene, men sier dette var lovlige gaver som ikke er knyttet til Lupolianskis ulike politiske verv. Han avviser også at han har hatt noen personlig fortjeneste av gavene. Lupolianski benekter at han mottok 30.000 dollar til å finansiere sin valgkamp før ordførervalget i 2003. Han sier gaven til sønnens bibelskole, et beløp på rundt 150.000 kroner, ble gitt uten hans innblanding. Lupolianski grunnla Yad Sarah på slutten av 1970-tallet. Stiftelsen driver hjelpemiddel- og frivillighetssentral i et stort antall byer i Israel. Yad Sarah avviste onsdag at de har vært involvert i noen slags form for korrupsjon. – Det er problematisk at Lupolianskis svar [til politiet] ikke har kunnet fjerne korrupsjonsskyen som har lagt seg rundt ham, skriver David Horovitz, sjefredaktør i Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart