Obama vil fortsette å presse Israel og PA

USAs president Barack Obama har fortalt Frankrikes president Nicolas Sarkozy at han er bestemt på å opprettholde presset mot Israel og palestinerne for å få i gang fredsforhandlinger. Ifølge en kilde som kjenner til møtet for to uker siden, skal Obama ha sagt at de ikke ønsker noen krise i forholdet til Israel, men han ønsker å skape et klima som vil tillate at fredsprosessen beveger seg framover. Derfor presser Obama både Israel og PA, skriver Ha’aretz. Likevel skal presidenten ha uttalt seg skeptisk til Israels statsminister Benjamin Netanyahus evne og vilje til å fortsette fredsprosessen. Presidenten er skuffet over at Netanyahu ikke markerer avstand til de mest høyreorienterte partiene i sin regjeringskoalisjon. Den israelske regjering mener det er palestinerne som stikker kjepper i hjulene for forhandlingene. Mens Israel har gjennomført en rekke tillitsvekkende handlinger, fortsetter PA å stille forhåndskrav for å gå med på forhandlinger.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart