Shalit: – Få til en avtale

Far til den kidnappede soldaten Gilad Shalit sendte torsdag et brev til Hamas’ leder i Damaskus Khaled Mashaal. Shalit ber Mashaal gå med på en fangeutvekslingsavtale. Han oppfordrer terrorlederen til å akseptere forslaget fra den tyske megleren, hvor Israel slipper fri tusen fanger imot at Shalit får sin frihet.
En slik avtale vil også gjøre situasjonen lettere for befolkningen på Gaza-stripen, argumenterer faren.
– For noen måneder siden kom megleren […] med et nytt fangeutvekslingsforslag, som ville gjort slutt på lidelsene til tusenvis av palestinske innbyggere, skriver han.
– Forslaget ble godkjent av den israelske regjeringen og inkluderte frigjøringen av mer enn tusen palestinske fanger i bytte mot min sønn, Gilad Shalit. Av disse var 450 navngitt av det palestinske lederskapet. I tillegg er det opplagt at avtalen ville resultert i umiddelbar frigjørelse av befolkningen på Gaza-stripen, fra de stramme begrensningene når det gjelder handel inn og ut av området. Og også fra lidelsen de har blitt ofre for i mange år, som et direkte resultat av fengslingen av min sønn Gilad i fire år, ifølge Shalit.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart