Vestmuren er ikke i Israel

Britiske myndigheter har forbudt å vise bilde av Vestmuren i Jerusalem i turistannonser for Israel, fordi den ligger i «de okkuperte områdene på Vestbredden».
Reklametilsynet i Storbritannia (Advertising Standard Agency) gav onsdag støtte til en klager, som hevdet det var falsk markedsføring å vise bilde av Vestmuren med Klippedomen i bakgrunnen i annonse for turistbesøk til Israel.
– Statusen til de okkuperte områdene på Vestbredden er svært omstridt internasjonalt. Siden annonsen indikerte at den delen av Øst-Jerusalem som var avbildet tilhørte staten Israel, konkluderte vi med at annonsen sannsynligvis kan mislede, skriver reklametilsynet i sin uttalelse.
Det var en annonse fra Israels offisielle turistmyndigheter som dermed ble dømt for å bryte reklametilsynets retningslinjer.
– Annonsen ga grunnleggende, nøyaktig informasjon til en eventuell britisk turist som ønsker å vite hva han kan forvente i Israel, skriver Israels turistdepartement i sitt innspill i saken.
Israel erobret Øst-Jerusalem under Seksdagerskrigen i 1967, og annekterte området samme år. Vestmuren er en del av fundamentet til Tempelplassen, hvor de jødiske templene stod i oldtiden. Les mer på temasiden om Jerusalem.
Israels turistminister reagerer kraftig på det britiske reklametilsynets avgjørelse.
– Det er klart for alle at Vestmuren er en av Israels eiendeler som vi umulig kan miste, og den vil fortsette å bli avbildet i departementets reklamekampanjer, sier

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart