Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Vestmuren er ikke i Israel

Britiske myndigheter har forbudt å vise bilde av Vestmuren i Jerusalem i turistannonser for Israel, fordi den ligger i «de okkuperte områdene på Vestbredden».
Reklametilsynet i Storbritannia (Advertising Standard Agency) gav onsdag støtte til en klager, som hevdet det var falsk markedsføring å vise bilde av Vestmuren med Klippedomen i bakgrunnen i annonse for turistbesøk til Israel.
– Statusen til de okkuperte områdene på Vestbredden er svært omstridt internasjonalt. Siden annonsen indikerte at den delen av Øst-Jerusalem som var avbildet tilhørte staten Israel, konkluderte vi med at annonsen sannsynligvis kan mislede, skriver reklametilsynet i sin uttalelse.
Det var en annonse fra Israels offisielle turistmyndigheter som dermed ble dømt for å bryte reklametilsynets retningslinjer.
– Annonsen ga grunnleggende, nøyaktig informasjon til en eventuell britisk turist som ønsker å vite hva han kan forvente i Israel, skriver Israels turistdepartement i sitt innspill i saken.
Israel erobret Øst-Jerusalem under Seksdagerskrigen i 1967, og annekterte området samme år. Vestmuren er en del av fundamentet til Tempelplassen, hvor de jødiske templene stod i oldtiden. Les mer på temasiden om Jerusalem.
Israels turistminister reagerer kraftig på det britiske reklametilsynets avgjørelse.
– Det er klart for alle at Vestmuren er en av Israels eiendeler som vi umulig kan miste, og den vil fortsette å bli avbildet i departementets reklamekampanjer, sier


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart