Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Ingen grunn til å flytte bosetninger

Det skulle ikke være nødvendig for Israel å flytte noen bosetninger i en fredsavtale med palestinerne, mener strategiminister Moshe Ya’alon. Han mener jøder bør kunne bo i en framtidig palestinsk stat, akkurat som arabere bor i Israel. – Hvis det er snakk om sameksistens og fred, hvorfor insisterer palestinerne på at landområdet de mottar skal være etnisk renset for jøder? spør Ya’alon retorisk i et intervju med Jerusalem Post. – Hvorfor må disse områdene være Judenrein? Bor ikke araberne her, i Negev og Galilea? Hvorfor er ikke det en del av diskusjonen? Ya’alon gjør det også klart at han støtter fortsatt utbygging av jødiske bydeler i Jerusalem. – Vi kan ikke gi etter på Jerusalem. Hva er Jerusalem? Det er Zion, sier Ya’alon. – Politikken til Netanyahu-regjeringen er at vi ikke ønsker å styre over palestinerne. Men å ikke styre over dem betyr ikke at vi må trekke oss tilbake til 1967-grensene, som er uforsvarlige grenser, eller at vi må dele Jerusalem for å få skarpskyterne til Hamas inn i byen, sier Ya’alon. Strategiministeren, som tidligere var forsvarssjef og militær etterretningssjef, mener Obama-administrasjonen har feiltolket hovedproblemet i Midtøsten-konflikten. Det hvite hus ser på konflikten som en konflikt om landområder. Ya’alon mener hovedproblemet er at palestinerne ikke har godtatt at jødene skal være der i noen slags form. – De som ønsker å fortsette Oslo-prosessen, som ønsker at vi skal gi og gi og gi, uten palestinsk vilje til å anerkjenne vår rett til et nasjonalt hjemland, samarbeider med faseplanen for Israels ødeleggelse, sier Ya’alon.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart