To drusersoldater tok selvmord

Den lille druserlandsbyen Daliyat al-Karmel rett utenfor Haifa er i sorg, etter at to innbyggere på 21 år tok sine egne liv innenfor et kort tidsintervall fredag. Begge tjenestegjorde i hæren og var nære venner. Det var foreldrene til Ashraf Meriakh som fant gutten sin i huset klokken 06.30 om morgenen lokal tid. Han hadde skutt seg selv i hodet og døde momentant. Da hans kamerat Louay Nasser al-Din fikk høre om selvmordet, tok han selv sitt liv på militærbasen hvor han tjenestegjorde for IDF. Da han fikk høre den tragiske nyheten om hva som hadde hendt med kamerat Meriakh, skal han ha løpt rundt på basen i hysteri og skreket av full hals. Senere skal han ha gått inn for å ta en dusj, men valgte heller å skyte seg selv til døde. Hundrevis av innbyggere i landsbyen deltok i fellesbegravelsen på kvelden samme dag. – De var venner helt til siste slutt, sa en bekjent av de to. Helt siden barneskoletrinnet hadde de gått i samme klasse. Omstendighetene rundt de to selvmordene skal være et mysterium, ifølge Yedioth Aharonoth. Ingen av soldatene la igjen et brev eller noe hint som kunne forklare tragediene. Tre andre medlemmer av drusersekten har også tatt sine liv i det som har vært en tragisk uke for den lille minoriteten i Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart