Barak: – Soldaters innsats ikke forgjeves

Søndag kveld begynte minnedagen for soldatene som har falt i strid for Israel i løpet av nasjonens 62 år. Tidligere på dagen talte forsvarsminister Ehud Barak ved en seremoni på Tel Aviv-universitetet.
– De pårørende har betalt den høyeste, nesten utenkelige pris. Men deres offer på sikkerhetens alter har ikke vært forgjeves, understreket han.
– På tross av alle vanskelighetene blomstrer Israel. Og alle av oss, som et samfunn, må gjøre alt for å vise oss verdige deres offer. Selv nå, etter 62 år med selvstendighet, må staten Israel kjempe for å forsvare sin sikkerhet og øke sin styrke, forklarte forsvarsministeren.
– Vi er forpliktet på å arbeide for statens sikkerhet, uten kompromiss, mens vi utviser ansvarlighet, mot og politisk visdom i kampen for å oppnå den ønskede freden.
– Som forsvarsminister er jeg overbevist om at tostatsløsningen er viktig for vår nasjonale sikkerhet og vil bare være med å sikre et sterkt jødisk flertall i mange generasjoner fremover […] og vil gjøre en slutt på krigen og kravene, sa forsvarsminister Barak.
I løpet av det siste året er 111 soldater og sikkerhetspersonell blitt drept i tjeneste.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart