Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Peres: – Ikke undervurder Israel

Den israelske minnedagen for falne soldater og terrorofre ble innledet søndag kveld kl. 20.00 lokal tid. Da hylte luftvernsirener over hele landet.
Under selve minnemarkeringen ved Vestmuren i Jerusalem, talte både Israels president Shimon Peres, Jerusalems ordfører Nir Barkat og forsvarssjef Gabi Ashkenazi.
Presidenten henvendte seg til familiene til de falne soldatene i sin tale. De har mistet sine aller kjæreste, mens deres sønner og døtre utførte sin plikt for landet.
– Denne ene sønnen, den ene datteren, som de aldri vil se igjen […] Blikket i øynene til den ene, den andres broderlige eller søsterlige smil – det er borte for alltid, sa Peres.
– Jeg vet at det ikke finnes noen trøst som kan ta plassen til sønnen som dere venter å høre stegene til i korridoren, men hvor det plutselig har blitt helt stille. Din sønn, hvis uniform du hadde hengt opp og fortsatt går og tar på, for å kjenne lukten fra kroppen hans en siste gang. Bildene av sønnen og datteren som du ser på med et savn som bare tiltar, fortsatte presidenten.
Peres snakket også om trusselbildet fra Iran i talen sin, en stat som offentlig truer med å utslette Israel og som forsøker å skaffe seg atomvåpen.
– Det finnes fortsatt dem som søker å ødelegge oss. Først og fremst det undertrykkende iranske regimet som søker å kontrollere Midtøsten, å paralysere det med truende våpen, og som sprer hat mot Israel for å roe arabiske mistanker. Vi må ikke undervurdere disse truslene. Men de må heller ikke undervurdere vår kapasitet, sa Peres.
– Vi søker ikke krig. Vi er en fredssøkende stat, men vi vet – og vil fortsette å vite – hvordan vi tar vare på oss selv. Vi er en demokratisk stat, full av splittelse, argumenter og interne konflikter. Men vi er også en nasjon som vet hvordan vi skal forenes og reise oss i nødens stund, for å forsvare våre liv og overvinne dem som forsøker bakholdsangrep, understreket Peres.
Israel har til sammen mistet 22.684 soldater i krig, siden 1860. Tallet inkluderer dem som har mistet livet i tjeneste for IDF, Den jødiske brigaden, Shin Bet, Mossad og i terrorangrep. Det siste året har 113 israelere falt i tjeneste for landet sitt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart