Fayyad: – Erklærer stat uten forhandlinger i 2011

PA-statsminister Salam Fayyad gjentok onsdag sine planer om å erklære en palestinsk stat innen sommeren 2011.
Onsdag deltok Fayyad i en konferanse for ikke-voldelige motstandskamp mot sikkerhetsbarrieren og bosetningene. Han skrøt av hvordan PA har oppnådd resultater den siste tiden, som for eksempel en kraftig forbedret sikkerhetssituasjon på Vestbredden.
– Hvem trodde i 2007 at vi ville lykkes i å oppnå alle de sikkerhetsbragdene vi har klart de siste to årene? Denne suksessen har økt vår tro på oss selv, at vi er kapable til å oppnå flere mål, sa statsministeren.
– Vårt håp er at forhandlingene skal akselerere opprettelsen av en palestinsk stat, men dersom det ikke går vil vi forsøke, ved positive tiltak, å innføre dette selv. Vi ser en internasjonal konsensus når det gjelder vår posisjon, sa Fayyad.
Han forsikret at regjeringen fortsetter å bygge infrastruktur som skal tjene den framtidige staten.
– Vi håper at det vi skal oppnå innen 2011 vil gi oss innflytelse til å kunne gjøre en slutt på okkupasjonen, la han til.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart