Høyesterett gav støtte til byggestans

Fem måneder etter at byggestansen i bosetningene ble innført, har israelsk høyesterett avvist en klage fra en gruppe bosettere, melder Yedioth Aharonoth. Bosetterne hevdet i rettssaken at forsvarssjef Gabi Ashkenazi ikke hadde autoritet til å beordre byggestansen, men ifølge de tre høyesterettsdommerne hadde forsvarssjefen ikke bare autoritet, men også en plikt til å følge opp vedtak i regjeringen. Domstolen avviste også bosetternes påstander om at beslutningen var ugyldig fordi dem som ble rammet av vedtaket ikke fikk mulighet til å uttale seg. – Vi har her å gjøre med en bred politisk beslutning med generelle følger for befolkningen som ikke krever ytterligere debatt før beslutningen fattes, heter det i dommen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart