Israels bank oppjusterer prognosene

Onsdag oppjusterte Israels bank sine vekstprognoser for økonomien i 2010, fra 3,5 til 3,7 prosent, melder Jerusalem Post. Eksporten er ventet å øke ennå raskere enn det man tidligere har antatt, selv om det private forbruket og investeringene i næringslivet trolig vil vokse tregere. – Dette året vil bli mye bedre enn i fjor. Det vil forbedre den økonomiske situasjonen for innbyggerne. Forventningene er at den økonomisk veksten vil bli høyere enn befolkningsveksten, sa sentralbanksjef Stanley Fischer under en pressekonferanse i Jerusalem. – Økonomien kom seg ut av finanskrisen relativt bra sammenliknet med andre land. Nå må vi fokusere på spørsmålet om hvordan vi skal oppnå bærekraftig vekst i årene som kommer, forklarte han. Også arbeidsledighetstallene ser ut til å bli bedre enn først antatt. Mens sentralbankens tidligere prognoser spådde en gjennomsnittlig ledighetsrate på 7,1 prosent i 2010, er tallet nå nedjustert til 7,0 prosent.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart