Obama: – Partene kan ikke tvinges til fred

USAs president Barack Obama varsler torsdag at han ikke ønsker å presse noen egen fredsplan på israelere og palestinerne. I et brev til formannen i Conference of Presidents of Major Jewish Organizations, Alan Solow, lover Obama at USA ikke vil innføre fred «fra utsiden».
Jødiske ledere har den siste tiden ytret bekymring over Washingtons Israel-politikk.
– Siden vi har kjent hverandre en stund, er jeg sikker på at du kan skille mellom støyen og forfalskningen av mitt syn som har kommet fram i det siste, og det administrasjonen faktisk gjør i Midtøsten, skriver den amerikanske presidenten.
I over 60 år har amerikanske presidenter sagt at fred mellom Israel og palestinerne er av nasjonal sikkerhetsinteresse, påpeker Obama. Han skriver at dette også har vært hans førsteprioritet siden dag én i Det hvite hus.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart