Demokratisk senator kritiserer Obama

Charles E. Schumer, senator for New York, kritiserte torsdag Obama-administrasjonen for deres behandling av Israels statsminister Benjamin Netanyahu. I et intervju på det politisk konservative fjernsynsprogrammet Jewish Nachum Segal Show sa han at presset USA legger på Israel når det kommer til Jerusalem "må stanse". – Jeg har sagt til presidenten, jeg har sagt til stabsjef for Det hvite hus, Rahm Emanuel, og andre i administrasjonen at jeg synes politikken de har valgt, da de forsøkte å få på plass forhandlinger, er alt annet enn konstruktiv. For når du gir palestinerne håp om at USA vil gjøre forhandlingsarbeidet for dem vil de ikke sette seg ned og snakke, sa Schumer. Han er den mest profilerte demokraten som til nå har kritisert Obama-administrasjonens Israel-politikk. Senatoren reagerte også på flere uttalelser som personer i administrasjonen har ytret, om at forholdet mellom Washington og Jerusalem står og faller på fredsprosessen. – Dette er en dolk i ryggen, fordi forholdet er mye dypere enn uenigheter om forhandlinger. Og de fleste amerikanere, demokrater, republikanere, jøder eller ikke-jøder føler det. Så jeg ringte Rahm Emanuel og Det hvite hus og sa: "Om dere ikke trekker tilbake disse uttalelsene vil jeg offentlig kritisere der for dette", forklarte Schumer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart