Aboul Gheit kalte Israel for en «fiende»

Under en pressekonferanse i Beirut søndag, kalte Egypts utenriksminister Ahmed Aboul Gheit Israel for en "fiende". Han påstod at USAs og Israels bekymringer for at Syria trolig forsyner Hizbollah med Scud-raketter er "latterlig", skriver Yedioth Aharonoth. – Alle som er kjent med Scud-raketten vet at den ikke kan smugles eller gjemmes, forklarte han. Aboul Gheit er for øyeblikket på statsbesøk i den libanesiske hovedstaden. Han ble spurt av journalister om han besøker Libanon fordi han ønsker å videreformidle en advarsel fra Israel. – Min hensikt er ikke å videreformidle en advarsel fra fienden til en arabisk søsterstat, sa utenriksministeren, som understreket at Egypt står skulder til skulder med Libanon og Syria om de skulle bli angrepet. Aboul Gheits kommentarer har vært hovednyhet i en rekke arabiske medier, mens de statskontrollerte egyptiske mediene har tonet ned uttalelsene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart