Egypt benekter fiendeuttalelser

Israels ambassadør i Kairo, Yitzhak Levanon, protesterte tirsdag på vegne av Israel over Egypts utenriksministers beskrivelser av Israel som en "fiende". Uttalelsen skal ha kommet da Ahmed Aboul Gheit var på besøk i Libanon søndag. Han ble spurt av journalister om han besøkte Libanon for å videreformidle en advarsel fra Israel. – Min hensikt er ikke å videreformidle en advarsel fra fienden til en arabisk søsterstat, svarte utenriksministeren, som understreket at Egypt står skulder til skulder med Libanon og Syria om de skulle bli angrepet. Aboul Gheit var på utenlandsreise og kunne ikke personlig motta protesten fra ambassadøren. I stedet møtte Levanon lederen for det egyptiske utenriksdepartementets Israel-avdeling. Han påstod at Egypts utenriksminister aldri mente å kalle Israel for en "fiendestat", skriver Ha’aretz. Aboul Gheit skal ha formulert seg slik fordi Libanon ser på Israel som en fiende. Det gjør ikke Egypt, forklarte den egyptiske diplomaten.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart