Ingen planer om å angripe Syria

Under et møte for Likuds Knesset-fraksjon mandag, presiserte statsminister Benjamin Netanyahu at regjeringen ikke har planer om å angripe Syria. – Det er ingen sannhet i hintene som har kommet om at Israel angivelig planlegger å angripe Syria. Jeg tror dette er Irans og Hizbollahs forsøk på å avlede det internasjonale samfunnet fra sanksjonene som forberedes mot Iran, sa statsministeren. – Iran presser på for å skaffe seg atomvåpen. Konsensus for sanksjoner mot Iran legger seg til rette i det internasjonale samfunnet, men jeg ser ikke for meg at dette kommer på plass i løpet av den neste måneden. Jeg håper sanksjoner blir innført mot Irans oljeeksport og deres petroliumsimport. Jeg er temmelig overbevist om at dette ikke kommer til å skje gjennom sikkerhetsrådet, men USA kan gjøre dette på en effektiv måte utenfor FN. Og jeg er overbevist om at de fleste landene vil ta del i den, la han til. Spenningen mellom Israel og Syria har tiltatt de siste dagene, etter rapporter om at Damaskus-regjeringen forsyner Hizbollah med Scud-raketter.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart