Offiserer får refs for episoder hvor fire palestinere ble drept

Forsvarssjef Gabi Ashkenazi har gitt refs til en oberst, en oberstløytnant og en sersjant som tjenestegjør på Vestbredden. Refsen gjelder to skyteepisoder i forrige måned, hvor til sammen fire palestinere ble drept. Ashkenazi mener dødsfallene kunne vært unngått. To palestinere ble skutt under en voldelig demonstrasjon. To andre ble skutt av en sersjant som hevdet palestinerne prøvde å angripe ham med en høygaffel og en flaske fylt med stein. – Soldatene kunne ha handlet annerledes, og deres offiserer kunne forberedt dem bedre til å opptre korrekt i slike situasjoner, mener forsvarssjefen. Det er ventet at refsen vil påvirke karrieremulighetene til obersten og oberstløytnanten. Sersjanten ble fjernet fra sin stilling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart