Syria forsyner Hizbollah med raketter

– Syria og Iran forsyner Hizbollah med raketter som får stadig lengre rekkevidde, sa Israels forsvarsminister Ehud Barak under en pressekonferanse med hans amerikanske kollega Robert Gates tirsdag. Barak påpekte at den libanesiske terrogruppen har "langt flere raketter enn de fleste regjeringer i verden", skriver Yedioth Aharonoth. Barak er for tiden på statsbesøk i USA og hadde tidligere samme dag samtaler med Gates. Ingen av de to kommenterte hvilke type raketter Hizbollah har fått tak i, men de siste ukene har medierapporter antydet at Scud-raketter fra Syria også inngår i arsenalet. Ifølge Barak har Syria gitt Hizbollah tilgang til våpen som kan forskyve "den delikate balansen" i Libanon. Israel overvåker situasjonen svært nøye, forsikret han. Forsvarsministrene diskuterte også sanksjoner mot Iran. Barak skrøt av amerikanerne, og sa at deres arbeid for å få innført sanksjoner er det eneste rette. Ingen annen regjering makter å få europeerne og resten av verdenssamfunnet med på dette, forklarte han.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart