Barkat kritiserer Obama-administrasjonen

Jerusalems ordfører Nir Barkat fikk onsdag avslag på en forespørsel om å få møte USAs utenriksminister Hillary Clinton og landets Midtøsten-utsending George Mitchell. Barkat er for øyeblikket i Washington, hvor han samme dag kom med et verbalt angrep på den amerikanske regjeringen. Da ordføreren ble intervjuet av MSNBC hevdet han at israelske politikere ikke helt vet hvordan de skal tolke signalene fra amerikanske myndigheter. Han påstod at USAs mange forslag for å få fredsprosessen framover er meningsløse. I intervjuet sa Barkat at hans holdning i Jerusalem-spørsmålet er nøyaktig det samme som statsminister Benjamin Netanyahus holdning. Men en kilde i den israelske regjeringen tar avstand fra Barkats mest kontroversielle uttalelser under USA-reisen. – Jerusalem er en sensitiv sak når vi er i ferd med å gå inn i forhandlinger, påpeker den anonyme kilden. På spørsmål om hva han mener om Barkats tur til Washington og forsøk på å få Clinton og Mitchell i tale, svarer han: – Han dro uten noen myndighet til å engasjere seg i diplomatiske saker og uten ansvar for det. Han forårsaker skade, sier regjeringskilden.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart