PA vil stanse bruk av israelske SIM-kort

Fire israelske mobilselskaper konkurrerer med palestinske selskaper i det palestinske markedet. Dette skaper en situasjon som minner om "økonomisk kolonialisering", påstår telekommunikasjonsminister Mashour Abu Daqqa i PA. Salg av ulovlige israelske SIM-kort på Vestbredden koster palestinske teleselskaper opp imot 700 millioner kroner i året, hevder han. De fire israelske mobilselskapene Cellcom Israel, Partner, Pelephone og MIRS har en markedsandel på rundt 12 prosent på Vestbredden. Likevel betaler de ikke skatt eller lisensavgifter til palestinske myndigheter. Derfor konkurrerer de med de palestinske selskapene Wataniya Palestine og Jawwal på et urettferdig grunnlag, mener Abu Daqqa. – Enhver butikk, utested, selskap eller forhandler som selger israelske SIM-kort vil bli rettsforfulgt, understreker ministeren. Israels infrastrukturminister Uzi Landau sier at den palestinske avgjørelsen ikke tjener til fred. – Om dette hadde vært en begrenset, isolert beslutning, så hadde det vært fint. Men dette betyr rett og slett at de ikke er ute etter fred. De er ute etter å opprettholde spenningen, og bli mer og mer frakoblet fra oss og fra framtidige forhandlinger mot en løsning, understreker Landau.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart