Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Rask reaksjon på etiopernes klager

Etter at hundrevis av etiopere tirsdag protesterte mot diskriminering av barna deres i en barnehage i Be’er Sheba, bestemte Knessets immigrasjonskomité å samles for å diskutere saken onsdag. Etiopiske barn skal angivelig ha blitt isolert i et eget bygg, mens resten av barna holdt til i et annet. Men det stopper ikke der, forklarte foreldrene som fikk uttale seg under møtet. – Barna lider under manglende hygiene og utilstrekkelig med mat. På grunn av mangelen på madrasser sover noen av dem på gulvet. Da jeg klaget til en barnehageassistent ba hun meg ta med en seng hjemmefra, hevdet en av mødrene Blainsh Abara. Også lederen for velferdsavdelingen i Be’er Sheba, Rachel Shemesh, ble også invitert for å forklare seg. Hun har tidligere undersøkt forholdene ved barnehagen etter å ha mottatt en rekke klager og fant en rekke mangler. – Etter å ha undersøkt materialet, så jeg alvorlige hygieniske mangler og sikkerhetsbrudd. Jeg ba om at dette ble forbedret og at skaffet seg korrekt autorisasjon. Dette har ennå ikke skjedd, hevder Shemesh. Barnehage-leder Naot Margalit benekter imidlertid at det finnes noe sannhet i de etiopisk-jødiske foreldrenes anklager. – Slike ting har aldri eksistert. Jeg har et bilde på min mobiltelefon som viser at barna er fullstendig integrert, påstår hun. Det var Kadima-politiker Shlomo Molla som tok initiativ til møtet. Han svarte følgende til Margalit: – Spørsmålet er ikke om dette har skjedd eller ikke. Vi vet alle at det har det, og vi ser svært alvorlig på deres [foreldrenes] forklaringer. Industri-, handels og arbeidsdepartementet må vurdere seriøst om denne barnehagen har livets rett i lys av de manglene som her er funnet, sa Molla.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart