Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israelernes religiøse engasjement

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Statistisk sentralbyrå i Israel offentliggjorde på søndag resultatene fra en stor levekårs-undersøkelse hvor 7.500 israelere over 20 år er intervjuet. Undersøkelsen kaster blant annet lys over de jødiske israelernes religiøse engasjement. 8 prosent av jødene i Israel definerer seg selv som ultraortodokse, 12 prosent som religiøse, 13 prosent som tradisjonelt religiøse, 25 prosent som tradisjonelle og 42 prosent som sekulære. Andelen ultraortodokse er høyere i aldersgruppen mellom 20 og 29 år, der er den hele 14 prosent. Blant jødiske israelere over 65 år er andelen som regner seg for å være ultraortodokse kun 2 prosent. Omkring 60 prosent av jødene som deltok i undersøkelsen er født i Israel, 40 prosent er født i utlandet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart