Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Palestinakomiteen vil utestenge Israel fra Eurovision

– Vi vil oppfordre den europeiske kringkastingsunionen om å stenge ute deltakerland som driver med okkupasjon eller apartheid, skriver Palestinakomiteen i en pressemelding tirsdag. Den pro-palestinske norske organisasjonen mener Israel utnytter Eurovision, og vil derfor ha dem utestengt fra konkurransen. – Staten Israel bruker sine artister til å normalisere og hvitvaske okkupantmaktens umenneskelige politikk, hevder de. Flere av organisasjonens medlemmer skal også delta på en demonstrasjon i forbindelse med arrangementet i Fornebu Arena 29. Mai. Slik vil man vise "klart og tydelig at deltakerne som representerer staten Israel ikke er velkomne." På spørsmål fra DagenMagazinet om organisasjonen med dette ikke bare gjør politikk ut av et hyggelig arrangement, svarer de: – Det går ikke an å behandle Israel som en helt vanlig stat når de bryter menneskerettighetene. Vi mener det er Israel som gjør politikk ut av dette. De benytter enhver anledning til å vise seg som et "vanlig land". Avisen Vårt Land har bedt om kommentar på utspillet fra Med Israel for fred. – Palestinakomiteen retter seg ikke mot okkupantstater generelt, da måtte også Nato-landene utestenges. De okkuperer jo Afghanistan, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF. MIFF har sitt årlige landsmøte i finalehelgen. Da skal sangkonkurransen vises på storskjerm. – Den israelske artisten ligger veldig godt an, hvis man skal tro oddsen. Vi håper å kunne heie Israel fram til seier, det vil bli en flott spiss på vårt arrangement, sier Myrland. – Dessverre kan ikke israelere reise i trygghet i en rekke land i Midtøsten. Fordi Israel ikke kan delta i det geografiske området hvor det ville være naturlig, må de delta i europeiske sports- og kulturarrangementer, legger Myrland til.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart