Netanyahu: – Jeg er stolt av soldatene

Benjamin Netanyahu kalte onsdag inn til en pressekonferanse på sitt kontor i Jerusalem. Statsministeren ønsket å svare på kritikken fra verdenssamfunnet som følge av den israelske aksjonen mot skipsflåten på vei mot Gaza-stripen.
Ni mennesker ble drept og mange såret etter at demonstranter gikk til angrep på soldatene om bord på flaggskipet Mavi Marmara. Det internasjonale samfunnet mener den israelske maktbruken i aksjonen var overdreven og FNs sikkerhetsråd ber om en granskning for å finne ut hva som har gått galt. Netanyahu kaller dette for «et dobbeltmoralsk internasjonalt overgrep».
Likud-lederen forklarte at Hamas forsøker å smugle våpen både gjennom tuneller til Egypt og via sjøveien. IDF har flere ganger tidligere stanset skip på vei til Gaza-stripen, skriver Yedioth Aharonoth. «Det er vår plikt å forhindre at disse våpnene kommer inn på Gaza-stripen via luften, sjøen eller på land.»
– Hadde sjøblokaden blitt opphevet ville titalls eller hundrevis av flere slike flåter ha ankommet […] Denne siste flåtens mål var å bryte sjøblokaden, det var ikke å levere varer, hevder statsministeren.
Når det gjelder volden som oppstod under bordingen av Mavi Marmara, forsvarer Netanyahu soldatene.
– Våre soldater ble møtt av en voldelig gruppe – dette var ingen kjærlighetsbåt – det var en hatets båt. Dette var ingen fredsflåte, men en hatsflåte. De forsøkte å lynsje IDF-soldatene. De ønsket å drepe dem. Er dette fredssøkere? De er voldelige, sa han.
– Jeg sørger over tapet av liv, men jeg er stolt av mine soldater. Jeg spør det internasjonale samfunnet: Hva ville dere ha gjort i en liknende situasjon? Vi vet alle sannheten.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart