Granskningsgruppens oppdrag

Fulgte Israel internasjonal lov da de stanset flåten på vei til Gaza-stripen for to uker siden? Dette er kjernespørsmålet i mandatet til granskningsgruppen som blir nedsatt av den israelske regjering mandag morgen. Gruppen vil også vurdere bakgrunnen for sjøblokaden, Israels operasjon mot Gaza-flåten 31. mai og handlingene og bakgrunnen til aktivistene ombord. Gruppen består av tre israelere og to utlendinger som observatører. Pensjonert høyesterettsdommer Jacob Terkel er leder. Han får med seg folkerettseksperten Shabtai Rosen og generalmajor i reservestyrkene Amos Horev. Fredsprisvinner David Trimble fra Nord-Irland og Ken Watkin, tidligere øverste juridiske rådgiver til de canadiske forsvarsstyrkene, blir også med.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart