Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Over 100.000 ultraortodokse protesterte

Over 100.000 ultraortodokse jøder var samlet til demonstrasjon i Jerusalem og Bnei Brak torsdag, i protest mot det de mener er høyesteretts innblanding i deres religiøse liv og utdanning. Samme kveld måtte 35 fedre gå i fengsel i 14 dager fordi de har holdt jentene sine tilbake fra skolen. På den statlig-finansierte jenteskolen Emmanuel Beit Ya’acov har det tidligere vært fysisk skille mellom jøder av orientalsk (sefardisk) og europeisk (ashkenazi) bakgrunn. Dette har myndighetene grepet inn mot, og dømt ulovlig. Foreldre som ikke har akseptert endringene på skolen må nå gå i fengsel. Domstolen har også dømt 22 mødre og ytterligere fire fedre til fengsel, men disse møtte ikke opp til soning torsdag kveld. Politiet varsler nå at disse er ettersøkt. Foreldrene hevder skillene på skolen ikke var rasistisk motivert, men på bakgrunn av religiøse lover. De påpeker også at et lite antall sefardiske jenter hadde fått lov til å studere med ashkenazi-jentene. De kunne også gå med på å fjerne det fysiske skillet dersom de andre elevene på skolen tilpasset seg deres krav til oppførsel og klesdrakt. Dette forsøket førte ikke fram. Demonstrasjonen ble avviklet uten en eneste voldshandling, ifølge politiet. Det var viktig for arrangørene, som kommer fra hovedfløyene i den ultraortodokse sektoren, å unngå vandalisme og provokasjoner som ofte har preget aksjonene til den mindre Eda Haredit-bevegelsen den siste tiden.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart