Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Lieberman vil gjøre Gaza til uavhengig enhet

Ifølge en artikkel i avisen Yedioth Aharonoth ønsker utenriksminister Avigdor Lieberman å gjøre Gaza-stripen helt uavhengig av Israel. Han foreslår å stenge alle grenseoverganger til området, samtidig som sjøblokaden oppheves. For å hindre at skip har med våpen til Hamas og andre væpnede grupper, skal lasten bli kontrollert i Hellas eller Kypros før skipene får gå inn til Gaza. I Liebermans plan ligger det inne at europeiske land skal involvere seg mer på Gaza-stripen. Israels grensestasjoner mot området vil derimot bli fullstendig stengt. På den måten håper Lieberman å oppnå verdens anerkjennelse for at Israels okkupasjon av området er avsluttet. Utenriksministeren skal presentere sine planer for Catherine Ashton, EUs kommissær for utenrikssaker, når hun ankommer Israel neste uke. Fredag avviste Hamas planene. Talsmann for organisasjonen, Sami Abu-Zuhri, sier han er imot å dele Gaza-stripen og Vestbredden. – Vi vil ikke tillate okkupanten å komme unna sitt lovmessige ansvar så lenge den okkuperer palestinsk land. Gaza er en del av det palestinske hjemlandet, og vi avviser utskillingen av området fra resten av hjemlandet, sier Abu-Zuhri.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart