Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Netanyahu imot konverteringsloven

Den israelske regjeringen diskuterte søndag en ny konverteringslov, foreslått av utenriksminister Avigdor Liebermans parti Israel Beiteinu. Jøder i utlandet mener den nye loven vil gjøre det vanskeligere å oppnå statsborgerskap i Israel for dem som ikke praktiserer en ortodoks forståelse av jødedommen. Blant annet vil det bety at mange amerikanske jøder, som ofte tilhører retninger som konservativ eller reform, vil få problemer med å kunne få statsborgerskap i Israel. For Israel Beiteinu har det vært viktig å få på plass et system som gjør det lett for folk i Israel å konvertere, spesielt for mange russisk-språklige immigranter som ikke er oppført med noen religionstilhørighet i folkeregisteret. I et kompromiss med de ultraortodokse partiene har den ortodokse retningen prøvd å bevare sin rett til å ta seg av konverteringer i Israel. Siden 2005 har det israelske innenriksdepartementet registrert reform- og konservative jøder fra utlandet som jøder. Under debatten i regjeringen understreket statsminister Benjamin Netanyahu at han er imot forslaget. Han mener det kan "skape et skille i det jødiske folk". "Forslaget vil ikke bli godkjent", la han til. Også minister for minoritetssaker Avishay Braverman tok til orde for å forkaste forslaget. – Dette må bli lagt dødt av regjeringen. Knesset må ikke få lov til å diskutere det. Forslaget må trekkes og avstemningen må forhindres, presiserte Braverman. Han sa også at han er redd for at Netanyahu skal godkjenne loven, på grunn av den intense situasjonen som har oppstått mellom ham og Lieberman. En talsmann for statsministerens kontor presiserte imidlertid etter møtet at Netanyahu er imot konverteringsloven. – Statsministeren fortalte regjeringsmedlemmene i morges at han er imot den foreslåtte konverteringslovgivningen, som kan skape et skille i det jødiske folk.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart