Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ledigheten blant ultraortodokse uholdbar

– Det økende antallet ultraortodokse som velger Torah-studier framfor å få seg arbeid er uholdbart. Det er nødt å komme på plass tiltak som kan tvinge dem i arbeid, sa sentralbanksjef Stanley Fischer mandag. – Innen de har vokst til å være ti prosent av befolkningen hvorav 70 prosent av de voksne mennene ikke arbeider, så har dette blitt et makroøkonomisk spørsmål. Det som er ekstra bekymringsverdig er den raske befolkningsveksten i denne sektoren i forhold til resten av befokningen, forklarte han under en mediekonferanse. Store barnekull blant de ultraortodokse, hvor mennene ofte ikke har arbeidsinntekt, skaper fattigdom. – Dersom noe ikke er levedyktig vil det forsvinne. Dette er ikke levedyktig. Vi kan ikke ha det slik at en stadig økende del av befolkningen fortsetter med å ikke jobbe, sa Fischer. Forandringen kommer, forsikret sentralbanksjefen. – Spørsmålet er om det skjer ved en sosial konflikt, politisk konflikt, eller kan den hjelpes fram ved å finne en konstruktiv konsensus? Og det du finner ut når du snakker med folk i disse samfunnene, er at de forstår problemet. Noen av dem sier: "Bare gjør noe med det, men ikke lag så mye bråk av det." Jeg håper det er mulig, men noe må i alle fall skje for å endre denne situasjonen, sa Fischer.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart