Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

7 av 10 jøder imot ultraortodokses fritak fra verneplikt

Hele 68 prosent av den jødiske befolkningen i Israel er imot fritaket ultraortodokse bibelstudenter har fra militærtjenesten. Det kommer fram i en undersøkelse gjennomført av Rafi Smith-instituttet. I stedet for de obligatoriske tre årene verneplikt for jødiske gutter, gjennomfører de ultraortodokse kun ett års samfunnstjeneste. Undersøkelsen indikerer at holdningen er lik både blant sekulære og religiøse jøder. 80 prosent av sekulære er imot fritaket, 81 prosent av immigrantene fra det tidligere Sovjetunionen og 65 prosent av de religiøse jødene er imot. Det samme gjelder for 72 prosent av dem som tjener under gjennomsnittslønnen og 71 prosent av dem som tjener over. Kun i den ultraortodokse sektoren er flertallet (62 prosent) for fritaket. For tre uker siden bestemte den israelske regjeringen å gi fritak fra militærtjeneste for ultraortodokse fra 22 år og oppover.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart