Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Iransk deltaker «skadet» før OL-finale mot israeler

Søndag skulle det israelske taekwondo-talentet Gili Haimovitz konkurrert i finalen i Ungdoms-OL mot iraneren Muhammed Soleimani. Men en mystisk skade gjorde at sistnevnte aldri fikk muligheten til å stille opp. Den israelske delegasjonen tror det er tatt en storpolitisk beslutning, og at skaden bare er oppspinn. – Da Gili vant semifinalen visste vi at iraneren var kvalifisert til finalen. Allerede da visste vi at iranerne ikke ville møte opp […] På den andre siden: Vi fikk gullmedaljen, og det er veldig bra for oss, sier lederen for Israels delegasjon Daniel Oren. Heller ikke under medaljeutdelingen møtte Soleimani opp for å motta sin sølvmedalje. Alex Giladi, et IOC-medlem fra Israel, tror også skaden er et spill for galleriet. Han mener dette var en strategi brukt for å ikke forårsake brudd på olympiske regler. Suleimani kunne unngå å oppleve å høre den israelske nasjonalsangen og se det israelske flagget over det iranske flagget. Etter det IOC offisielt kjenner til skal skaden til unggutten ha vært reel. – Min forståelse av situasjonen er at han ble brakt til sykehus og at han ikke kunne delta, forklarer talsmann Mark Adams. Da Jerusalem Post forsøkte å kontakte talsmannen fra den iranske delegasjonen lyktes de aldri å få kontakt med ham. Haimovitz selv er imidlertid strålende fornøyd med sin gullmedalje og bryr seg ikke om beslutningen om å trekke Suleimani fra konkurransen var politisk eller ikke. – Faktisk ønsker jeg ikke å begi meg inn på politikk med sånne ting. Jeg vet ikke. Jeg var klar for kamp, men om han møtte opp eller ikke det bryr meg ikke, sier Haimovitz.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart