Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hizbollah med «kortstokk» av israelske ledere

Hizbollah har laget en kortstokk med israelske ledere på, som kan sees på som en prioritert liste over personer terrorgruppen ønsker å tilintetgjøre. Ideen har man hentet fra amerikanernes invasjon av Iran i 2003, da lederne i Saddam-regimet prydet en kortstokk. De israelske lederne på Hizbollahs kort er personer som terrorgruppen mener er ansvarlige for drapet på det sentrale medlemmet Imad Mughniyeh i Damaskus i februar 2008. Det er den kuwaitiske avisen Al-Rai Al-Aam som har publisert listen. Øverst, som Ess-kort, finner vi Mossad-sjef Meir Dagan. Nummer to er avtroppende forsvarssjef Gabi Ashkenazi. Nummer tre er hærens etterretningssjef Amos Yadlin, kort nummer fire er tidligere statsminister Ehud Olmert, mens kort fem er tidligere forsvarssjef Dan Halutz. Ikke lenge etter drapet på Mughniyeh varslet Hizbollah at de ville komme med kraftige motangrep, rettet mot spesifikke personer og steder. Al-Rai Al-Aam rapporterte i sommer at terrorgruppen i mai var svært nære ved å drepe en "viktig offentlig personlighet" i Israel. De lyktes å spore vedkommende opp mens han ferierte. Hadde det ikke vært for at Israel raidet Mavi Marmara-båten på vei til Gaza-stripen, hadde de fullført operasjonen. Men Hizbollah ønsket ikke å avlede oppmerksomheten bort fra raidet, som gav Israel mye negativ PR.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart