Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Obama: – Israel er jødenes historiske hjemland

I sin tale for FNs generalforsamling torsdag, advarte USAs president Barack Obama at fredssamtalene mellom Israel og palestinerne kan stagnere. Han forsikret likevel at han fortsatt er forpliktet på å arbeide for fred i Midtøsten.
Obama understreket viktigheten av Israels sikkerhet og at de som fornekter landets rett til å eksistere som en jødisk stat, vil møte sterk amerikansk uenighet.
– Israels eksistens kan ikke være et debattema. Israel er en uavhengig stat og det historiske hjemland for det jødiske folk. Det burde være klart for enhver at forsøk på å trikse bort Israels eksistensberettigelse vil møte urokkelig motstand i USA, sa presidenten.
Obama oppfordret araberlandene til å opprette diplomatiske forbindelser med Israel. Samtidig må de oppmuntre partene i forhandlingene til å arbeide seg gjennom uenighetene seg imellom, understreket han.
– Mange er skeptiske til prosessen. Kynikerne sier at israelerne og palestinerne har for lite tillit hos hverandre og er alt for splittet internt til å kunne skape varig fred […] Men se for deg alternativet. Dersom en avtale ikke oppnås vil palestinerne aldri oppleve æren og verdigheten som kommer av å ha sin egen stat. Israelerne vil aldri kjenne på den tryggheten og sikkerheten som kommer med suverene og stabile naboer som er forpliktet på sameksistens. De harde demografiske realitetene vil forsterke seg. Mer blod vil bli spilt. Helliglandet vil bli et symbol på våre ulikheter, i stedet for vår felles humanitet, sa Obama.
Presidenten oppfordret også Israels regjering til å forlenge den midlertidige byggestansen, som går ut om få dager.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart