Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Nye borgere av Israel må erklære lojalitet til «jødisk og demokratisk stat»

Statsminister Benjamin Netanyahu stiller seg bak forslaget til Israel Beiteinu om å gjøre støtte til en jødisk, demokratisk stat en betingelse for israelsk statsborgerskap. Dette var en av de viktigste valgkampsakene for Avigdor Liebermans parti ved siste valg. Søndag vil regjeringen bli bedt om å vedta en endring av loven om statsborgerskap. Tidligere har nye borgere kun forpliktet seg til lojalitet mot staten Israel i edsavleggelsen. Nå blir den nye formuleringen slik, dersom lovendringen blir vedtatt: "Jeg erklærer at jeg vil være en lojal borger av staten Israel som en jødisk og demokratisk stat, og jeg vil forplikte meg til å respektere dets lover." Netanyahu påpeker at Israel krever anerkjennelse av Israel som en jødisk stat fra palestinerne. – Det vi krever av palestinerne, må vi også kreve av våre egne innbyggere, forklarer en medarbeider av statsministeren. Den nye edsavleggelsen vil ikke være aktuell for personer som allerede er statsborgere, eller jødiske immigranter som får statsborgerskap gjennom Loven om retur. Edsavleggelsen vil bli et krav til ikke-jøder som får statsborgerskap i Israel for første gang.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart