Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Palestinere strømmer til for å bygge i bosetninger

Slutten på byggestansen i bosetningene på Vestbredden har ført til at hundrevis av palestinere strømmer til for å skaffe seg arbeid. De trosser PA-regjeringens nye forbud, som gjør at palestinere som arbeider i bosetningene etter nyttår risikerer fem års fengsel. En av arbeiderne, som er bosatt i Jerusalem, er villig til å gi et intervju til Yedioth Aharonoth. – Jeg ønsker bare å bygge. Når alt kommer til alt må begge partene tjene til livets opphold. Og selv om vi er rivaler så kommer behovet for å putte mat på bordet foran alt annet. Jeg har ikke noe problem med å bygge i bosetninger. Jeg har gjort det nå i tjue år, sier palestineren. – Vi ønsker oss ekte og rettferdig fred, akkurat som alle andre ønsker. Men fred uten inntekt er verdiløs. Jeg bryr meg ikke om bosetterne forblir her. Det viktigste for oss er å leve i fred, hva er galt med det? Vi tror ikke at boikotten av tjenester til bosetterne vil vare. Arbeiderne kan ikke overleve en utvidet periode med å bare sitte hjemme uten og gjøre noe. Det har vært tilfellet de siste månedene, sier han. Shaul Goldstein, ordfører i Gush Etzion, mener forholdet som utvikles mellom innbyggerne i bosetningene og de palestinske arbeiderne er fredsskapende. – Når alt kommer til alt: Her er den virkelige sameksistensen. De palestinske myndighetene prøver å ødelegge dette. Jeg er den som ønsker fred, de ønsker bare krig. Dette er forskjellen mellom oss, hevder Goldstein. Han legger til at gjenopptagelsen av byggingen i bosetningen Neve Daniel ble feiret med en felles grillfest, med 80 palestinere og 40 israelere til stede.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart