Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

36 prosent av jødene vil frata araberne stemmerett

36 prosent av jødene i Israel støtter at arabere og andre ikke-jødiske statsborgere blir fratatt stemmeretten, viser en ny meningsmåling fra Dahaf som blir gjengitt i Yedioth Aharonoth.

Samtidig sier 80 prosent at de identifiserer seg fullstendig med demokratiske verdier. Kun 10 prosent definerer seg selv som nasjonalistiske. Motstanden mot ikke-jødisk stemmerett i Israel er størst blant ultraortodokse. 68 prosent vil frata ikke-jøder retten. Blant andre religiøse jøder er støtten til tiltaket rundt 50 prosent, blant sekulære jøder rundt 25 prosent. Meningsmålingen ble gjennomført etter at regjeringen endret statsborgerloven slik at nye ikke-jødiske statsborgere må erklære lojalitet til Israel som en jødisk og demokratisk stat. 69 prosent av israelske jøder sier de støtter lovendringen. Forskerne målte også de israelske jødenes forhold til demokratiske prinsipper i krisetider. 55 prosent mener ytringsfriheten kan innskrenkes i politiske kriseperioder og 57 prosent sier de er imot ikke-voldelige protester mens militære operasjoner pågår. Kun 1 av 4 sier en alvorlig krise eller krigssituasjon vil kunne gi påskudd for at en sterk leder får all makt. Forskjellene i forholdet til demokratiske prinsipper er store blant innfødte israelere og nye immigranter. Kun 20 prosent av innfødte israelere sier de vil støtte diktatur (i en gitt krisesituasjon), mens 53 prosent av jødene som er født utenfor Israel åpner for det.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart