Å forføre fiendeagenter for landet er greit

Rabbiner Avi Shvat mener jødiske leveregler (Halacha) gir adgang for kvinner til å forføre fiendtlige agenter så lenge det tjener landets sikkerhet. Shvats studie ble presentert i det siste nummeret av tidsskriftet Tehumin. Det er en årlig samling av artikler som omhandler jødisk lov og modernitet, og publiseres av Zomet-instituttet. Metoden Shvat sikter til er tidligere blitt brukt av israelsk etterretning i flere kjente tilfeller, blant annet ved arrestasjonen av atomspionen Mordechai Vanunu. Ifølge utenlandske medier skal slike metoder også ha blitt benyttet under mordet på Hamas-leder Mahmoud al-Mabhouh i Dubai i januar. Det er imidlertid aldri blitt bevist at Mossad stod bak den aksjonen. I studiet viser rabbineren blant annet til den bibelske dronningen Ester, som gikk til sengs med den persiske kongen Ahasuerus for å redde landets jøder. – Naturligvis må en ugift agent bli foretrukket i tilfeller med bruk av kjærlighetsfeller, men om det ikke finnes noe annet alternativ enn å bruke gifte kvinner, bør hennes ektemann skille seg fra henne og gifte seg med henne på nytt etter operasjonen, skriver Shvat.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart